65 Måder At Tjene Penge Online (på Siden) I 2020

Hvis dit mål er at starte en blog, der tjener dig penge, er her nogle tip, du skal huske på:

Bedre endnu, kan du endda uploade din egen bog til en af ​​verdens største bogsælgere: Mere succesfuld færdiggørelse af job vil give dig flere kunder og freelancere i fremtiden. Valgmulighederne i dette afsnit vil tjene et par dollars her og der, som du kan placere mod din studielånegæld, i en rejsefond eller til at investere. Internet-guruer er mere end villige til at sælge dig et kursus med høje løfter om at tjene millioner uden et websted... men det er aldrig så let. Mange af disse virksomheder ønsker simpelthen at spore din adfærd online, så deres klienter bedre kan annoncere for folk i din demografiske.

Hvis du kan tjene kr50 - kr100 pr. Måned fra en enkelt video, skal du tænke på, hvor meget du kan tjene, hvis du opretter flere videoer? Kommer du konstant på med vittige onlinearter? Hvis du har fremragende forskningsevner og ønsker at tjene nogle ekstra penge, er Wonder muligvis den perfekte pasform. Fordele ved at investere med Fundrise: Du gør det med fotografier - men ikke kun med fotos.

 • Det er ikke nok til at have væsentlig indflydelse.
 • Guru - Mindre klientbase, 1.
 • Så hvis du ønsker at øge din indkomst, er det tid til at prøve nogle af de ovennævnte strategier.
 • Min nysgerrighed fik det bedste af mig, og derfor spurgte jeg hende, hvad hun gjorde.
 • Tænk på de websteder, du læser regelmæssigt.
 • Jeg gør det ikke så meget, som jeg plejede at gøre, men jeg er meget opmærksom på, hvor levedygtig denne indkomststrøm er.
 • Når du starter freelancing, har du brug for en måde at fakturere og indsamle betalinger fra dine kunder.

Mærker som Hersheys, Tyson og Target-partner med Field Agent. Futures til dagshandel - alt hvad du behøver at vide. Send ikke en finansartikel. Du kan gøre uanset det job, du er interesseret i.

Mange fjernpositioner er til kundesupportpositioner eller andre kundevendende positioner, der ikke kræver specialiserede kvalifikationssæt. En blogger, jeg kender, Holly Johnson, tjener faktisk over kr200.000 pr. År for at skabe indhold til andre websteder. Først vil jeg liste de generelle måder at tjene penge på (kategorier som CPA, kontekstuelle annoncer osv.) Og derefter nummererer jeg de specifikke netværk eller indstillinger inden for hver af disse generelle kategorier. Bare fordi de samler støv i dine skabe, betyder det ikke, at en anden ikke vil slå dem op. Men skal du? Udfordringen er, at der er meget konkurrence på dette felt, så hvis du synes, at det at tjene penge på denne måde er det rigtige for dig, bliver du nødt til at oprette dit hjem på en måde, der skaber en uforglemmelig oplevelse for gæsterne. ”Halvdelen af ​​pengene, jeg bruger på reklame, spildes; problemet er, at jeg ikke ved, hvilken halvdel.

I nogle tilfælde er det din tid - at udføre opgaver. De, man skal passe på, er generelt dem, der lyder for godt til at være sandt! En sikrere måde at tjene penge via online er af ScriptLance. McIntyre lejede ikke kun reserverummet i sin lejlighed, men hun lejede også sit værelse og sad på sofaen sammen med venner. Hvordan opretter jeg en vellykket online butik/butik?

Du kan blogge ved at oprette dit eget sted eller ved at skrive til en andens.

Bliv En App-udvikler

Når det er sagt, kan du ikke bare lade din computer være uden opsyn på dit skrivebord og forvente, at din bankkonto vokser. Deres digitale plan er prissat til 0. Bummer dog betaler MTurk kun et gennemsnit på kr0.

Det er så simpelt som det: Måske er du en professionel når det kommer til at designe WordPress-websteder. Mens projekterne på eLance ikke tjener dig masser af penge, giver de en god måde at opbygge en uafhængig portefølje til at vise frem dine færdigheder og samtidig opbygge et netværk af klienter. Tænk på hvor mange e-mails du får i din indbakke hver eneste dag. Når du overvejer at sælge dit websted, skal du sørge for at veje fordele og ulemper mellem at få en tilstrømning af kontanter og at miste en sideindkomststrøm, har du arbejdet hårdt for at skabe. Når du for eksempel sælger på et websted, tager de en provision fra salget. Hvis du er specialiseret med baggrund inden for medicinske eller juridiske områder, skal du betale meget mere.

Jeg hælder altid mod at finde annoncører selv. Arbejdet varer ikke altid på lang sigt, men det kan. Du kan lære folk at skrive, gøre deres skatter, gennemføre nødvendige bilreparationer eller endda lære nye markeder som piloter. Leder du efter et Google AdSense-alternativ? Sørg for, at du besvarer spørgsmål ærligt, da NewVista er kendt for at snyde sig i et par røde sild for at sikre dig, at du faktisk tænker frem for at gå hurtigere.

Afsluttende Tanker

Det var en biologilærebog - lærerudgave. Jeg har opbevaret denne fortegnelse her, hvis jeg finder noget godt, men jeg formoder, at det er et fjols ærinde. Er du villig til at få dine hænder beskidte? Du bliver nødt til at blive fortrolig med Express Scribe, hvis du vil blive transkribert. Besøgende på den virtuelle begivenhed ville betale for at deltage, så jo mere effektiv din promovering af begivenheden er, jo flere penge vil du tjene.

Der er bogstaveligt talt hundreder af tusinder af e-handelswebsteder eller onlinebutikker. Provisioner kan også være ganske lave, hvis du ikke har nogen tidligere erfaring. Et område, de virkelig er inden for, er internetbrugsundersøgelser. Det er vigtigt at holde sig til en plan, fordi dine tilhængere og publikum skal vide nøjagtigt, hvornår du kan forvente din video. Når din blog begynder at modtage store mængder trafik, kan det være muligt at omdanne den til et fuldt blæst medlemssted.

Vi ved alle, at folk handler mere online, end de nogensinde har gjort før.

Kundeservice Rep

Du kan bruge dit eksisterende sociale netværk til at nå ud til folk, du allerede kender eller har forbindelse til på Twitter eller Facebook. Han kunne altid gå tilbage og opdatere eller redigere baseret på feedback fra sine oprindelige studerende. Det kan være udfordrende at konvertere dine webstedsbesøgende til betalende klienter, især hvis dit websted ikke tiltrækker de potentielle kunder, du vil arbejde med. Hvis du holder på med et show i interviewsstil, vil du nu begynde at få nogle gæster involveret. På opsiden giver BuySellAds 75% af den samlede indkomst til sine brugere - hvilket er en ganske høj procentdel. Kickstarter er den rigtige platform for dig, hvis du har en kvalitetsprototype kombineret med en overbevisende vision for dit projekt. Verden skifter til den enkeltes on-demand økonomi, der giver fantastiske muligheder for iværksætteri, velstand skabelse, fjernarbejde og tidsfrihed.

Derfor sammensatte jeg for nylig en gratis masterguide, der viser, hvordan man starter en blog, og jeg deler de nøjagtige strategier, jeg har brugt til at omdanne min blog til en virksomhed på over kr40.000/mån. Du kan dog, hvis du vil! Det burde være let at gøre, hvis du bruger det på alt, som os. De betaler dig en timeløn for dette arbejde, så det er virkelig mere en hjemmejobs situation, end det er på en iværksætter måde at tjene penge online. Mange af virksomhederne (Gomez, Slicify, CoinBeez osv.) Først og fremmest er der en kr5 GRATIS bonus til at tilmelde dig, og derfra fortsætter du, når du holder appen på din telefon, hver måned (kr5). Der er faktisk adskillige typer websteder, der er medlemskabssteder fra start, ingen blog i syne. Fra i dag rangerer jeg nu #1 i Google, når nogen søger efter udtrykket "nichewebsteder".

Opret En Online Mappe Eller Et Jobkort

Hvis du vil komme i gang, kan du tjekke Tara Gentile på CreativeLive, da hun viser dig, hvordan du bruger dit nuværende arbejde med at skrive en e-bog inden for den næste uge. Generelt vil du samarbejde med tilknyttede virksomheder, der er relateret til dit blogkoncept. Du kan springe dette afsnit over og læse alt om, hvordan du tjener penge på alle de besøgende, der kommer til dit websted.

De udbetaler kontant og har en lav udbetalingsgrænse på kun kr10. Du får beholde produkterne, og de vil nogle gange endda sende dig en pengegave som et tak for at have gjort arbejdet. Du kan tjene penge online ved hjælp af nedenstående links, eller du kan gå til en bondeforretning. Vælg mikroopgaver fra Amazon Mechanical Turk. Den ultimative guide til lysestagemønstre, i de fleste moderne kortlægningssoftware fortæller en grøn eller hvid lysestage dig, at prisen er lukket højere, end den åbnede. Hvis der er organisationer, der er relateret til dit felt, skal du sørge for, at du er medlem af dem.

Fan-sider på Twitter eller Facebook kræver, at folk opretter forbindelse til dem. Hvis du er arbejdsløs, kan du bruge din hele dag med at streame på Twitch hjælpe dig med at opbygge et stort publikum hurtigt. En anden værd at tilmelde dig. Hvorfor barry silbert synes, at bitcoin's genoplivning er anderledes denne gang. Meget fordelagtigt for dem, der køber. Er der et produkt eller en tjeneste, som du er specielt begejstret for? Cryptocurrency er stadig meget i sin spædbarn, så kom ind nu, før det er for sent.

 • De har også en stor pulje med annoncører, og deres udbetalinger er gode.
 • Foreslå et enkelt forretningsforhold, hvor virksomheden fastlægger et månedligt Facebook-annoncebudget og betaler dig for at køre annoncerne.
 • Kurserne giver værdifuldt indhold og er værd deres pris.
 • Den gode ting er, at du ikke har brug for nogen færdigheder til at starte, det er gratis at tilmelde dig, og du har ikke noget imod at bruge et par timer om dagen på at besvare spørgsmål, hvis det betyder, at du kan tjene omkring kr50- kr100 pr. Måned.

Hvorfor Tilmelde Dig?

Med en konferenceplatform som Zoom, eller endda bare en privat Facebook-gruppe og Facebook Live, kan du dele din viden og ekspertise en-til-en eller med en stor gruppe. Blogging er en af ​​de bedste måder at begynde at tjene penge online. Hvis du har en anstændig forståelse af, hvad der skaber et godt websted fra et brugeroplevelsesperspektiv, kan din viden og meninger tjene penge. Jeg kan ikke anbefale det nok. Du modtager et øjeblikkeligt pristilbud, som du kan acceptere eller afvise uden forpligtelse. Jeg har brugt næsten hundrede timer på dette indlæg for at give dig den mest omfattende liste over websteder, der vil betale dig for noget.

De leverer alle de værktøjer, du har brug for til at analysere potentielle investeringer og giver dig endda en garanti for, at du har en lejer inden for 45 dage efter lukningen.

Den ultimative liste over WordPress-lanceringer

Tilmeld dig et hæderligt tilknyttet netværk: Så hvis dine talenter ikke stemmer overens med noget andet på denne liste over idéer til at tjene penge, kan du prøve et sidespil fra Craigslist og begynde at tjene penge online. Fra branding og farveskemaer til brugervenlighed og brugertilfredshed er webdesignere dem, der er ansvarlige for at bringe et websted til live. Du kan oprette en serie med titlen Easy 5-minuters opskrifter til fitness-freaks. Hvis du er ekspert inden for et bestemt felt, eller du har noget specialiseret viden, kan du drage fordel af din ekspertise. Dette er en effektiv måde at markedsføre dine tjenester, generere kundeemner og øge din indtægt. Jeg vil foreslå, i stedet for at tænke på et bredere domæne, så tænk på noget mere niche. Denne prisfastsættelse er også generelt et simpelt fast gebyr, ikke bundet til en pris pr. Klik som AdSense.

Bliv en Instagram-influencer

Marineofficer vendte mænds modeekspert, Antonio Centeno har opbygget en million dollars forretning fra sin YouTube-kanal, Real Men Real Style. Ntp - ordretyper og kontroller, i købseksemplet kunne vores erhvervsdrivende placere et købstop på $ 50. Fordelen ved Craigslist er dets lokkende fortjenestepotentiale takket være den samlede mangel på noterings- og salgspriser for de fleste varer. Når du er klar, kan du derefter starte din blog med Bluehost og få webhosting for kun kr3. Snarere forstås det bedst som en bulk-køber:

De overvælder dig ikke med undersøgelser, men dem, de sender, er meget godt betalte og relevante for dig! Virksomheder som Sweatcoin og Achievement (tidligere Achievemint) har udviklet apps, der indsamler data om din fysiske aktivitet og "betaler" dig for disse data. Hvor mange penge kan jeg tjene på blogging? (Så hvis mange mennesker køber gennem dine links, får du mere pr. Klik.) Efter min erfaring er den bedste webinar-platform derude GoToWebinar. Mød din rekrutterer, vi har også juridiske, retshåndhævende og andre generelle transkriptionsåbninger. De fleste tjenester betaler overalt fra kr15 til kr25 pr. Time transkribert lyd. 30m +, den bedste Bitcoin-minesoftware kan køre på næsten ethvert operativsystem, såsom OSX, Windows, Linux, og er endda blevet porteret til at arbejde på en Raspberry Pi med nogle ændringer til drivere afhængigt af din miningopsætning. Let at konfigurere og kræver ikke meget støtte.

Sælg Din Kunst Og Design

Så hvis du bygger en stor indkomst fra annoncer og links ved hjælp af deres platform, skal du alvorligt overveje at diversificere og bygge et websted (eller betale nogen for at gøre det) på et tidspunkt. Hvis du ønsker at tjene seriøs indkomst online, kan det være værd at gå "alt ind" og starte din egen online forretning. Dette er også en passiv satsning. 95 pr. Måned med Bluehost. Hvis du leverer kvalitetsindhold på dit websted, kan du ansøge om at blive medlem af AdSense. Jeg har personligt solgt i disse grupper før og ved, at de fungerer. Du kan inspirere og uddanne folk om vigtigheden af ​​datamining og hjælpe virksomhedsledere med bedre taktisk beslutningstagning. 95 faste gebyrer og alt andet er kun 20%.

Hvis du imidlertid ønsker, at virksomheder skal betale for at annoncere på din app, skal du være i stand til at bevise et stort antal downloads. Husk, ligesom enhver måde at tjene penge på, sker det muligvis ikke med det samme. Generelt kommer besparelser, når alle udgifter er blevet sørget for. Dette betyder at lægge lidt svedekapital og ikke få betalt i dag. E-bøger er et oplagt valg til oprettelse af digitale produkter. De eneste måder at tjene penge online på enhver varig måde involverer at lægge realtid, kræfter, blod, sved og tårer i gang. Brugere kan derefter opgradere til pro-versionen for at få adgang til avancerede funktioner.

Bliv En Ekstrem Kuponer

Derefter skal du konfigurere og opbygge din YouTube-kanal. Det største og vigtigste udstyr, du har brug for, er en symaskine af høj kvalitet. Print on demand ligner dropshipping i den forstand, at du ikke behøver at medbringe lager eller sende produkter ud til kunderne selv. 18 arbejd hjemmefra job, der bringer kontanter, 95 månedligt medlemskab. Den bedste måde at tjene penge online dropshipping? At tjene penge fra dit websted er ikke en myte. Sig, at du har en madlavningskanal, og at de har en fitnesskanal. 5% af dit salg, hvilket er meget lavere end hvad andre online markedspladser opkræver. Normalt skal du give dem dine demografiske oplysninger, så de kan få oplysninger om din baggrund og interesser, men efter det kan du begynde at tjene med det samme.

For eksempel var fidget-spinner-domæner for et år siden en lettere salg end de er nu. Du kan registrere dig for online mikroopgavefirmaer. Tænk på dem som afskrivning af aktiver, der mister værdi dagligt. Ladonna opererede sin egen rentable dagpleje og viser dig, hvordan du kan gøre det samme, sammen med alle de oplysninger, du har brug for for at komme i gang.

Vil du foretage ekstra kontantundersøgelser?

Online Dataregistrering

Du bliver nødt til at oprette din egen stilfulde hjemmeside og have et par andre projekter, som du kan vise potentielle kunder til at demonstrere dine evner. Tjek de 10 bedst sælgende produkter på Etsy. At spille et musikinstrument, fødsel af børn, dans, hundetræning, yoga og endda fremmedsprog er alle gode emner til ekspertklasser. Hvis du har tidligere erfaring som computerprogrammør eller har færdigheder på dette område, er der masser af arbejde, du kan hente som freelancer. Fidelity åbner krypto-handelsenhed, hvis undersøgelsen nøjagtigt repræsenterer den institutionelle interesse, er dette en bemærkelsesværdig stigning fra de næsten nul-institutionelle investeringer i 2020. Du opretter blot dit websted, fylder det med drop-shippable-produkter og kører kunder ind med næsten alt andet, der er gjort for dig.

OfferUp

Hvis du kan starte din virksomhed til en exit eller børsnotering, er du sandsynligvis aldrig nødt til at arbejde en anden dag i dit liv. Da det er et kortkodebaseret WordPress-plugin, kan det arbejde med ethvert tema og er super let at konfigurere. Sådan sælges brugte sko, du betaler ikke penge for at opføre dine sko eller for at sælge dem. De fleste af online indtægtsstrategier er ikke så komplicerede.

At finde ud af dit unikke salgspunkt og lære at markedsføre værdien af ​​dine færdigheder gør hele forskellen mellem deltidsindkomst og millioner af dollars. Derefter skal du tage et overskud på udbyttet, når dit publikum booker deres ferie baseret på dine anbefalinger. Annoncering er dog en hurtig og nem måde at nå din målgruppe på. Som med alle sponsorerede indlæg på sociale medier, er virksomheder kun parate til at betale dig til Tweet, hvis du har et stort følgende, som du kan påvirke. Gratis forexbitcoinstocks handelssimulator & skole., på den anden side kan det også afgøre, om du overhovedet personligt skal handle. Kontroller vinduer på butiksvinduet, Craigslist og lokale rubrikker for sæsonmæssige muligheder. For at begynde at indsamle e-mails skal du tilmelde dig Aweber, der er vært for dine e-mails, som du bruger til at sende beskeder, oprette opfølgningskampagner, split-test osv. Find den sarte balance mellem tider, der passer til dine potentielle studerendes skemaer såvel som dine egne. 17 reelle måder at tjene ekstra penge på hjemmefra og online i canada. Hemmeligheden bag at tjene penge på YouTube er at skabe indhold, som folk vil have, som enten uddanner eller underholder.

Bliv En Webudvikler...

Hun har også gratis workshops næsten hver dag. Når du overvejer at bankinvesteringer typisk betaler mindre end 1%, er det som at få 9% (eller mere) på dine penge gratis! De fleste websteder har reklameplads, det kan være på sidebjælken, over eller under blogindlæg. For at være ærlig mister mange begyndere-bloggere interessen og giver op hurtigt. Hvis du er økonomisk i stand til det, er opbygning af passive indkomststrømme en vigtig del af akkumuleringen af ​​formue. ReviewStream - Skriv en anmeldelse, få betalt, hvis det overholder deres retningslinjer for kvalitet (få betalt 1/5, hvis det ikke gør det), plus bonusser for stemmer. Undersøgelseswebsteder tilbyder typisk ikke en stor gevinst, medmindre du investerer meget tid, og mange websteder er mere nyttige til at tjene gavekort end kontanter.

Ring op på et hotel, book et konferencerum, nu har du en dato, skriver et blogindlæg og sender alle på din mailingliste til den side. At opbygge et niche-socialt netværk eller integrere det i dit eksisterende WordPress-sted er en anden måde at generere tilbagevendende indtægter. Har du nogensinde troet, at du af alle måder at tjene penge online kunne få betalt for at søge på nettet? Hver uge scanner du alle dine køb og overfører dataene. Appen opretter faktisk forbindelse til andre sundhedsapps, som Fitbit og MyFitnessPal, for at spore dine fremskridt. Misforstå mig ikke, der er stadig mange gode muligheder for at tjene penge online i dag.

Værdsatte Udtalelser

Når du er ansat, skal du følge et sæt retningslinjer, og der er meget støtte til at forstå jobbet. At spise ude kan blive dyrt. Opret et medlemskabswebsted - Endnu et niveau på 'info-business' modellen, der har den ekstra fordel at skabe tilbagevendende indtægter. Provisionen kan være fra 30% af produkt- eller serviceprisen, op til 70%. Sådan får du gratis penge online i 2020 (legit), alt hvad du skal gøre for at komme i gang er at tilmelde dig en e-mail-konto eller en social mediekonto. Medlemskabssteder kan være en big time-investering, da du konstant skal oprette premium-indhold til dine betalende medlemmer. Vil du vide mere om dette fantastiske websted? I starten talte nogle store navne i branchen og sagde, at de ikke kunne lide dem og ikke ville bruge dem. Jeg har hørt mere end en rædselshistorie om at bruge 45 minutter eller mere på en undersøgelse og derefter have webstedet eller websiden styrtet.

UberEats udbetaler ugentligt eller dagligt afhængigt af den valgte indstilling. Hurtig at fremstille. I så fald kan du starte en blog for at dele din viden og ekspertise med andre. Infografik er i øjeblikket en ekstremt populær type medier. Du kan også overveje at forbedre dine chancer for passiv indkomst ved at oprette kurser, e-bøger og webinarer, som dine kunder kan downloade til en fast pris. Derefter bliver du nødt til at være bekendt med de andre store spillere i rummet, der muligvis er gode partnere eller erhvervelsesmuligheder, samt en intim viden om, hvordan man skaffer finansiering, markedsfører dit produkt, ansætter og styrer det bedste talent, og hold dig økonomisk over vandet. Jeg kunne ikke fungere uden dem.

Ved at markedsføre Googles AdSense på dit websted er det kun en måde at tjene penge på online-reklamer. Ansøgningsprocessen for Wag! Hvis der er en niche, du er interesseret i, og du kan opbygge et anstændigt publikum omkring det, er det en utrolig måde at tjene penge online at starte en blog og bruge affiliate marketing til at generere indkomst. Hvordan tjener jeg kr 1.000 på en dag?, hvad der er motiverende er, at du desuden får vist opholdshandlen hos nogle Hall of Fame-handlende, der er vist på hjemmesiden til 1K In 1Day-webstedet. Dette kan være en lang proces, der involverer prototyper, diskussioner med fabrikker, pakkedesign og meget mere. Podcast-markedet eksploderer lige nu, hvilket er en god ting. De er et stort britisk undersøgelsessite, der leverer statistik til presse- og aktualitetsprogrammer.

Nogle er det, du måske betragter som "pengeinstitutter" som dem, der er nævnt ovenfor; andre er bare gode tilbud på produkter og tjenester, som du måske vil prøve.

Sælg dine tjenester på nichesider som 99Designs, Cloudpeeps eller TopTal

De inkluderer underholdning, mad, hjem og have, sundhed, teknik og rejser. Hvis noget ikke fungerer, kan du prøve noget andet. Hvis du er en dyreelsker, kan du tjene ekstra penge og få tilbringe noget kvalitetstid med en lodne ven. Hvis du i øjeblikket har et job fra 9 til 5, skal du undersøge din virksomheds økonomiske programmer.

Meninger udtrykt af iværksætterbidragere er deres egne. En af måderne er ved at søge på nettet. Der er dog nogle tilfælde, hvor virksomheder belønner brugere med mere end omkostningerne ved tjenesten. Som jeg nævnte, kommer det hele ned på kvaliteten af ​​domænenavnet, og resten afhænger af, hvordan du promoverer det. Du skal tjene mindst kr100, før du er berettiget til en udbetaling. 5 bedste online aktiemæglere 2020, realistiske investeringsafkast over et helt år ligger i intervallet 5-7%. Normalt er weekuer dyre.

Løs Googles fejl

Job kan være alt fra forfattere til undervisere. Her betaler virksomheder og enkeltpersoner et gebyr for at indsende en stillingsfortegnelse på webstedet. Hvis du kan lide at prøve nye produkter og har mulighed for at prøve dem gratis, skal du undersøge og finde de markedsundersøgelsesfirmaer, der tilbyder produkter, du ønsker at prøve. Det er svært for en ansat manager at vide, hvor godt du forstår nichens branche, hvis de ikke kan se en relevant skriftlig prøve. Betalinger via check kan tage op til fem arbejdsdage at behandle, op til 20 dage at ankomme og pådrage sig et gebyr på kr2. Online-indtjening er en af ​​de nyeste tendenser til at tjene mange penge lige fra dit hjem. Når du sælger reklame, har du typisk to valg: De tilbyder muligheder på spansk, tysk, italiensk, kinesisk, arabisk, japansk og andre sprog og har specialiseret sig i juridiske, medicinske, tekniske og andre områder.